Mina träningsrutiner

Hej igen!

Nu är det dags att skriva upp hur träningen ser ut, till och med det sköt jag upp att göra, skärpning.

Jag skrev i förra inlägget att jag ibland tränar 5 gånger i veckan och det stämmer väl, typ. Det har hänt men jag skulle gissa på att det hänt knappt mer än en gång. Närmare sanningen är att jag tränar 2-3 gånger i veckan, men det håller jag faktiskt. Jag brukar ta 1 powerwalk, en gång gå på bandet på gymmet och ett enklare gympass. När jag började med powerwalk var det säker perfekt, men jag tror att det är dags att ta steget till att börja jobba istället. Så nu ska jag istället för att ta en powerwalk på gymmet springa, behöver inte vara så snabbt, börjar långsamt och jobbar mig uppåt. Jag brukar powerwalka 35 minuter på bandet, så jag börjar med att springa 15 minuter på hastighet 8.

En till sak jag har bestämt mig för, som nog är det största saken är att jag ska sluta vara rädd för ”riktiga” gymövningar. Jag har förstått att det är dom som göra den stora skillnaden.

Så nu ska jag börja göra knäböj en gång i veckan. Jag kollade på lite instruktionsvideor och det verkar till och med hjälpa till att träna ryggen lite, det låter bra för jag vill förbättra min hållning lite.

Jag börjar med att testa på lite med bara stången och det får räcka så i början. Första målet är att bli bekväm med att göra övningen, och sluta tro att alla stirrar på mig, varför skulle dom göra det? Speciellt om man kör utan vikter och bara försöker lära sig.

Jag kör normalt sett lite maskiner som känns bra för dagen, ofta blir det ganska mycket fokus på ryggövningar eftersom som jag sa så vill jag förbättra hållningen. Så jag börjar med det, första passet bli knäböj och lite maskiner. Kanske kan jag börja köra fler övningar med vikter sen.

Så första gympasset blir imorn. Jag sa ju att jag ska lägga till lite mer träning också och det ska jag, med början nästa vecka ska jag köra 2 gympass i veckan. Fungerar det bra att springa på bandet byter jag nog ut min powerwalk utomhus mot att springa inne, det är rätt kallt ute ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *