Ännu mera gym

Hallå bloggen!

Har ju skrivit en del om det tidigare, att jag velat börja köra mer gymträning och framförallt basövningar, det har jag gjort.

Börjar såklart med det mest intressanta: knäböj, igen… Men jag har verkligen börjat gilla det alltså. Jag kör fortfarande med vikter under fötterna men kan nu komma ner till 90 graders vinkel utan problem. Jag kör 3 set med 5 reps i varje, senast körde jag på 37.5 kg och det gick bra om än ganska tungt. Ska ändå öka nästa pass, det är en rätt bra milstolpe, 40 kg, eftersom då lägger man på 10kg’s vikter på varje sida. Förhoppningsvis klarar jag det, men kommer nog stanna där ett tag oavsett för att jobba på tekniken och se till att den är så bra som möjligt innan jag börjar lägga på mer.

Jag har även börjat med marklyft och bänkpress. I båda kör jag med bara stången änsålänge, men jag har inte bråttom. I marklyft känns stången larvigt enkel men jag har hört att skaderisken är hög så jag tar det lugnt.

Stången i bänkpress är inte speciellt tung heller men det är minst sagt svajigt så jag tar det lugnt där också, jag har ju ingen som är där om jag inte skulle orka heller.

Har läst en del om basövningarna och jag är medveten om att jag inte utför alla än, men det är tillräckligt tungt med dom jag kör, så jag avvaktar lite innan jag tar mig an alla.

Som en sidnot håller jag på att leta efter en present till min pappa som fyller år snart. Jag är ganska inne på att köpa en rakkniv, alltså en sån gammal kniv man kan raka sig med. Vet att farfar använde en sån och att det börjar bli ganska populär med den typen av rakning igen. Hittade en sida, rakknivsguiden där jag läste en del intressant om det. Ska köpa tillsammans med brorsan så får se vad han tycker om det.

Hörs snart igen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *